Α.Μ.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ


Παρουσίαση του νεοσύστατου  Αθλητικού  και Μορφωτικού συλλόγου

«Δημόκριτος Μυγδονίας»

 

O Αθλητικός  και Μορφωτικός Σύλλογος «Δημόκριτος Μυγδονίας» ιδρύθηκε μετά από επιθυμία και παρότρυνση ανήλικων αθλητριών τον Οκτώβριο του 2010,  από τους γονείς τους -κατοίκους του πρώην Δήμου Μυγδονίας, με σκοπό την ευχαρίστηση και την ελεύθερη βούληση των παιδιών μέσα από την ενασχόλησή τους με το άθλημα του volley.

Οι προπονήσεις όλων των τμημάτων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πραγματοποιούνται στο ΔΑΚ Δρυμού «Παναγιώτης Νέτσικας».
Η συμμετοχή στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, για τη δύσκολη οικονομικά χρονιά που διανύουμε, είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ, της Α΄και Β΄ Δημοτικού, ενώ συνεκτιμούνται οι οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες των οικογενειών με αποτέλεσμα τη ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή τους με διακριτικότητα.
Για τις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ – και ΜΟΝΟ από αυτόν- πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα 3 ωριαίες προπονήσεις για τους 60 μικρούς και μικρές μας αθλητές και αθλήτριες και σε τακτά χρονικά διαστήματα συμμετοχή σε τουρνουά επίδειξης διοργανωμένα από άλλους Συλλόγους, αλλά και από τον ίδιο το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Την φετινή αγωνιστική χρονιά 2012-13 το τμήμα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της ΕΠΕΣΘ, παρά τα προβλήματα τραυματισμού της αρχηγού του και τα 2 χρόνια αποχής από επίσημους αγώνες, κατόρθωσε και προχώρησε στις 16 καλύτερες και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην 8άδα και πολύ πιθανόν και στο final 4 της ΕΠΕΣΘ!!!
Για 1η χρονιά ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γυναικών με αρκετές επιτυχίες δεδομένου του μικρού μέσου όρου της ηλικίας των αθλητριών και θα συμμετάσχει στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και στο ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, λόγω του ότι στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ δημιουργήθηκαν και τα πρώτα τμήματα αγοριών βόλλεϋ της περιοχής.
 

 

Βασικές Αρχές του Συλλόγου

Για  το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ η άθληση, σαν εμπειρία ζωής για τα παιδιά, αποτελεί χώρο άσκησης με παιδαγωγικές αξίες και αρχές.

Ο Σύλλογος αποσκοπεί στην διασύνδεση των αθλητικών δραστηριοτήτων  με την καλλιέργεια αρχών  που προάγουν τον σεβασμό της προσωπικότητας των αθλητών/τριών, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη.

 Επίσης στόχος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ είναι η  συμβολή του στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Βασική αρχή  του Συλλόγου είναι η ανεξαρτησία και η δημοκρατική του λειτουργία. Για παράδειγμα:

·         το όνομα της ομάδας επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία μεταξύ των πρώτων αθλητριών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

·         Στο καταστατικό του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ», προβλέπεται ο απόλυτα ανοικτός χαρακτήρας των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και δίνεται σε όλα τα μέλη και στους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου η δυνατότητα συμμετοχής σ’ αυτές.

·         Εξασφαλίζεται δικαίωμα λόγου ΣΕ ΟΛΟΥΣ χωρίς να γίνεται καμία διάκριση μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων.

Το περιεχόμενο του καταστατικού και εν γένει ο τρόπος λειτουργίας του νέου Αθλητικού Συλλόγου παρέχουν τα εχέγγυα για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσω της άθλησης και της συμμετοχής σε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.

 

Οι αγώνες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑτων αθλητών και αθλητριών και οι Σημαντικές αποφάσεις του ΑνώτατουΑθλητικού Δικαστηρίου επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ)

 

Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ έδωσε μάχες για τη διασφάλιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ των αθλητών και αθλητριών στην ελευθερία της επιλογής του Συλλόγου ο οποίος τους παρέχει κατάλληλες συνθήκες άθλησης, δυνατότητες βελτίωσης της απόδοσής τους, τους περιβάλλει με αμέριστο ενδιαφέρον, διαθέτει προπονητή της αρεσκείας και εμπιστοσύνης τους και στην παροχή εγγυήσεων, τόσο για την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, όσο και για την απρόσκοπτη συνέχεια της αθλητικής τους δραστηριότητας.

Οι αγώνες αυτοί επισφραγίστηκαν με τις αποφάσεις 69 έως 75/ 28-6-2012 του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με τις οποίες δικαιώθηκαν 7 από τις πρώτες αθλήτριες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ που μετά από 2 χρόνια απουσίας από επίσημους αγώνες, δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΑΔ και κέρδισαν τη μεταγραφή τους στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, από άλλο Σύλλογο που δεν συναινούσε στην ελεύθερη μεταγραφή τους.

Η ομόφωνη δε, και 1η απόφαση του Δ.Σ. ό,τι «κανένα παιδί δεν παρεμποδίζεται στην επιλογή του να μείνει ή να φύγει από το Σύλλογο αν το ίδιο το επιθυμεί» συμπεριλαμβανόμενης της βασικής αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι», και της συστηματοποιημένης προπόνησης με άξονα το σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε παιδιού -αθλητή και αθλήτριας, δημιούργησαν ένα Σύλλογο –πρότυπο με 120 παιδιά μέσα στα μόλις 2 ½ χρόνια λειτουργίας του και πολλές δράσεις, όπως εκδρομές, συναντήσεις γονέων, γιορτές κλπ.

 

Προπονητές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

Προπονητής των Ακαδημιών είναι ο κ. Τάσος Μαντζουράνης και των υπόλοιπων αναπτυξιακών τμημάτων, όπως και του νεοσύστατου τμήματος Γυναικών ο κ. Παναγιώτης Πυργιώτης. Και οι δυο είναι πρώην αθλητές Εθνικών Κατηγοριών και προπονητές Α΄ Κατηγορίας, με άδεια από τη Γ.Γ.Α, μέλη του συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών πετοσφαίρισης με πολύ μεγάλη εμπειρία στις αναπτυξιακές κατηγορίες, ήθος, αγάπη για τα παιδιά και δεξιότητες επικοινωνίας μαζί τους. Ο σύγχρονος, επιστημονικός και συστηματοποιημένος τρόπος προπόνησής τους συνδυάζει το παιχνίδι, τη διασκέδαση και το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» με άξονα το σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε παιδιού -αθλητή και αθλήτριας, την αυτοπειθαρχία αλλά και την ελεύθερη βούλησή τους.

Μέλη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και Δ.Σ.:

Μέλη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και του Δ.Σ., είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γονείς αθλητριών και αθλητών του βόλλεϋ, χωρίς ίχνος αρνητικού επαγγελματικού παραγοντισμού, και επιπλέον εκπαιδευτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, ψυχολόγοι κλπ γεγονός που διασφαλίζει την υγεία, την ομαλή γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη μικρών και μεγάλων αθλητών και αθλητριών, όπως και την ελευθερία της βούλησής τους.

Ως γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, σεβόμενοι τις παιδαγωγικές αρχές της ομάδας, ενθαρρύνουμε την ενεργή συμμετοχή ΟΛΩΝ των γονέων στο Σύλλογό μας.

Τα μέλη του ΔΣ, όπως και όλος ο Σύλλογος συνολικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:

·         Τους χορηγούς του Συλλόγου, μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι μέσα από το υστέρημά τους, τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, συνέδραμαν στην αυτόνομη και ανεξάρτητη δημιουργία του Συλλόγου μας, που χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  Κρατική ή Δημοτική επιχορήγηση προχώρησε στο Πρωτοπόρο για την περιοχή, και όχι μόνο, έργο μας.

·         Τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που παρά την καχυποψία που μας περιέβαλαν στην αρχή  τους αποδείξαμε ότι μόνο καλό έργο μπορούμε να προσφέρουμε στην περιοχή και το άθλημα.

Και κυρίως:

·         Τους γονείς και τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, της ευρύτερης περιοχής της Μυγδονίας όπως και της Κριθιάς, Ασήρου και Καρτερών για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που δείχνουν στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, μια ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που δημιουργεί την ευθύνη για βελτίωση όλο και περισσότερο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας με άξονα την ομαλή γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη μικρών και μεγάλων αθλητών και αθλητριών, αλλά και της προάσπισης του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπρέπειάς τους!

 

Οι προπονήσεις όλων των τμημάτων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πραγματοποιούνται στο ΔΑΚ Δρυμού «Παναγιώτης Νέτσικας» κάθε Τρίτη και Πέμπτη 2.30 – 6.30 μ.μ., Παρασκευή 4.30- 6.30 μ.μ. και Σάββατο 5.30- 6.30 μ.μ..
Οι αγώνες των αγωνιστικών τμημάτων πραγματοποιούνται  Σάββατο και Κυριακή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, 6982773909, Πρόεδρος Δ.Σ.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ, 694 619 69 75, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΙΒΙΚΕΛΗ, 698 11 88 458, Γενική Γραμματέας Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΡΟΥΤΖΙΔΟΥ, 693 699 98 98, Ταμίας Δ.Σ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ,  694 570 18 19, Μέλος Δ.Σ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ,  694 700 62 89, Αναπληρ. μέλος Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, 6986512758,  Έφορος –Αναπληρ. μέλος Δ.Σ.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΑΛΗ,  6945692704, Έφορος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ, 6978096408, Προπονητής
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ, 6978096408 , Προπονητής
Ιστοσελίδα: www.dimokritosvolley.gr