ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΙΛΛΑ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες και παρακολουθούμε   όλοι μας τα διάφορα ανεπίτρεπτα  συμβάντα  στον χώρο του αθλητισμού, την αποδόμηση των αθλητικών αξιών και την αναγωγή του αθλητισμού σε πεδίο εξόρυξης οικονομικού πλούτου  ή  «κοινωνικής αναγνώρισης» με  αμφιβόλου ηθικής τρόπους και  μέσα. Καταστάσεις που απαξιώνουν τον αθλητισμό και λειτουργούν αποτρεπτικά στο να ασχοληθούμε με αυτόν ή  ανασταλτικά στο να προτρέψουμε τα παιδιά μας να εμπλακούν ενεργητικά σε αθλητικές δραστηριότητες.
   Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ, με βάση και τις καταστατικές του αρχές ως προς την αξιακή και ηθική διάσταση της άθλησης των παιδιών μας, θεωρεί ότι δεν μπορεί να  μην προβληματιστεί και να μην  μοιραστεί αυτόν τον προβληματισμό τόσο με τους γονείς  όσο και με τα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό, αθλούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν την άθλησή τους.    Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει και από το γεγονός ότι  ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ  συγκροτήθηκε μετά από παρότρυνση των ίδιων των παιδιών για μια άλλη παιδαγωγική προσέγγιση του αθλητισμού, μια προσέγγιση που να σέβεται τα παιδιά, την προσωπικότητά τους, τις ανάγκες  και τις επιθυμίες τους και να διαμορφώνει συνθήκες συμμετοχικής εμπλοκής γονέων και παιδιών  με την προοπτική μιας υγιούς ανάπτυξης  της προσωπικότητάς τους,  καλλιεργώντας συστηματικά  και έμπρακτα  στις ενδο- και εξωσωματειακές δραστηριότητές τους  την δημοκρατική παιδεία, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, τον σεβασμό στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.
   Θεωρούμε την αθλητική δραστηριότητα χώρο καλλιέργειας  ανθρώπινων αξιών σε συνδυασμό με την  σωματική εκγύμναση και την  προαγωγή της αγωνιστικής άμιλλας. Μία υγιή δραστηριότητα όπου τα παιδιά δεν είναι αιχμάλωτα διαφόρων μωροφιλόδοξων παραγοντίσκων, δεν αποτελούν «περιουσία»  κανενός τρίτου  ούτε και «οχήματα» κάλυψης του υπαρξιακού κενού διαφόρων  κοινωνικά «κούφιων» ατόμων.
    Αποτελεί δραστηριότητα όπου η υγιής Αθλητική Παιδεία προσεγγίζεται ως ένα διαρκώς ζητούμενο. Αποτελεί επίσης πεδίο  χρήσιμων βιωμάτων και εμπειριών για  τους πρωταγωνιστές του, εμπειρίες και βιώματα που να οδηγούν στην υπεραξία εκείνη που  εμπλουτίζει τα παιδιά μας με ουσιαστικά εφόδια για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την πραγμάτωση των οραμάτων τους και την εκπλήρωση των ονείρων τους.
   Εμείς οι γονείς συμμετέχοντας ενεργητικά στην  διοίκηση ,στην οργάνωση, στην λειτουργία και στις  ποικίλες αθλητικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες  του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ συνδιαμορφώνουμε μαζί  με τα παιδιά μας  ένα συμμετοχικό πλαίσιο αμοιβαίας υποστήριξης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Αναζητούμε από κοινού με τα παιδιά μας και  έμπρακτα μια υγιή αθλητική παιδεία , μια παιδεία που να συγκρούεται με  αντιλήψεις και   πρακτικές   που οδήγησαν και οδηγούν  δυστυχώς, με την ιδιοτελή  δράση  των παραγοντίσκων, τον αθλητισμό στην χώρα μας σε μια γενικευμένη απαξίωση.
  Δεν αποτελεί μόνο γονεϊκό μας καθήκον αλλά και κοινωνική μας υποχρέωση η προστασία των ανηλίκων  παιδιών από  συνθήκες «αιχμαλωσίας»  και  παθογόνα για την ψυχική υγεία  τους περιβάλλοντα.
  Επειδή γνωρίζουμε ότι εναντιωνόσαστε και εσείς στην δυσώδη  αυτή κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και μοιράζεστε και εσείς όπως και εμείς τις ίδιες αγωνίες  για το μέλλον των παιδιών μας, σας προσκαλούμε να συμπορευτούμε όλοι μαζί μέσα από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ για την προαγωγή δημιουργικών  και υγιών συνθηκών άθλησης των παιδιών μας.
  Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου προσκαλούμε εσάς τους γονείς να εγγραφείτε μέλη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ και καλούμε τα παιδιά σας (αγόρια και κορίτσια) να αθληθούν στην Ομάδα Βόλεϊ του  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και να αγωνιστούν από κοινού με τα παιδιά  μας για μια ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ   ΚΑΙ ΑΜΙΛΛΑ  !!!